neděle 16. prosince 2012

Dnes trochu jinak

Jak nadpis napovídá, dnešní článek nemá s beauty nic společného. Protože jsem z toho ale nadšená, nedá mi se zde nepochlubit, s čím nebo spíš s kým momentálně trávím každou volnou vteřinu.

Po přítelovi jsem loudila kočičku a tak jsem po dvou letech přemlouvání konečně dostala pana kocouřího!

Zde je tedy alespoň pár fotek mého milého Sheldona :)

Co vy? Máte taky nějakého živočicha?





sobota 1. prosince 2012

Voňavý L´Occitane

Před nějakou delší dobou mi přišel balíček s tělovým máslem z L´Occitane a vánoční limitovaná edice, za což touto cestou děkuji.

Prvně zmiňované - tělové máslo s vůní datlí mě i přes svou bohatou a výživnou texturu moc nenadchlo. Respektive mi vůbec nevoní, proto asi zůstalo zapomenuto ve skříni a nebylo mu věnováno tolik prostoru, kolik jiným produktům.



Máslo má ale velmi bohatou výživnou texturu s vysokým podílem bambuckého másla - až 25 %, jak je u L´Occitane tělových másel zvykem. Pokožka je po něm krásně vláčná a hebká. Líbí se mi textura i pečující účinky, ale vůně datlí prostě ne. Pro mě je až moc sladká a v tělové řadě mám raději čistější vůně.


Máslo v limitované edici inspirované africkými motivy ale nabízí další vůně - mango a růži, které když jsem byla oňufat v obchodě, tak mému nosu lahodily více. Obzvlášť mango mi přišlo takové šťavnaté, že jsem měla chuť se hned celá namazat.

U tělové péče jsou mi sympatičtější balení v tubě, alespoň nejsem od toho celá upatlaná. Máslo se z kelímku nabírá prsty, ale na druhou stranu alespoň nevytlačím společně z hutným máslem z tuby i oči z důlků.



Aby nám v L´Occitane ztížili rozhodování, vánoční kolekce nabízí 2 varianty kouzelných balíčků. První, Fleurs Merveilleuses, zve do říše pohádek, kde kytice bohatých květů růže a pivoňky prosycuje mrazivý vzduch. Růžová řada láká na tóny růžového grapefruitu, malin, růží a pivoňek s lehkým dotekem bílého dřeva.

Myslela jsem si, že v beauty už jsem přesycená všeho, že zas až tak něco mi nevyrazí dech. Zelená vánoční limitovaná edice mě dočista uchvátila. První přičichutí ve mě vyvolalo vzpomínky na dětství, když jsem byla malá a o vánocích jsem s mámou pekla vanilkové rohlíčky a uzobávala je ještě horké z plechu.

Zelená sada, Feuilles Magiques, vznikla netradičním spojením verbeny, lískových oříšků a vanilky. Vůně je zvláštně slaďoučká, ale svěží a jiskřivá zároveň. Jak říkám, už dlouho mě žádná taková vůně tělové řady takhle nenadchla.



K dispozici jsem dostala sprchový peeling a tělové mléko.

Sprchový peeling obsahuje méně zrníček než běžný tělový peeling, takže se dá používat klidně každý den. Jemná peelingová zrníčka ze skořápek lískových oříšků velmi jemně odstraňují z povrchu těla odumřelé buňky. Protože ale nechci učit žáby skákat, nebudu se dál rozepisovat, proč je peeling tak důležitý. Pro zájemce článek zde.



Tělové mléko má pěkné, ale nepraktické balení. Pokud se vám ale po chvilce podaří mléko dostat ven, ucítíte úchvatnou vánoční vůni, kterou bych se mazala od rána do večera. Tělové mléko není tak hutné jako máslo, snadno se vstřebá, nezanechá na pokožce mastný film, ale jen příjemnou vůni a lehoulinký třpyt, ne jako krémy z letní edice, po kterých se lesknete jak naleštěný hrnec ze "show" s Horstem Fuchsem.



CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Dneska jsem se rozhodla, že udělám dvojí hodnocení. První patří tělovému máslu, které má sice fajn texturu a pokožka je po něm pěkně vláčná, ale vůně je pro mě nic moc.



A tyhle pusinky patří zelené vánoční limitce, která je z mého pohledu prostě úžasná. Akorát je nepraktické balení tělového mléka, které chce trochu času, než se uráčí vytéct z krásné, ale nepraktické lahvičky.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...