úterý 30. dubna 2013

Grasse - kolébka vůní a nové kolekce L´Occitane


Jasmín, magnólie, vanilka a zelený čaj jsou nádherné složky nové kolekce vůní La Collection de Grasse od L´Occitane.

Minulý rok v říjnu jsem náhodou byla v okolí Grasse a už vím, proč je to město vůní. Už z dálky na mě město dýchalo atmosférou starých parfumérů, kteří ingredience extrahovali tradičně...

No zpátky k vůním L´Occitane. Kolekce nabízí čtyři toaletní vody, kdy každá má své dvě dominantní ingredience. Jejich spojení vytváří jim vlastní příběh.

Já jsem dostala k dispozici Tajemnou MAGNÓLII & OSTRUŽINU, za což velice děkuji.






Ovocná vůně v sobě snoubí něžnou magnólii z dálného východu se šťavnatou ostružinou z jižní Francie. Květ magnólie dává vůni příjemný květinový nádech, zatímco ho protíná tón divoké ostružiny. Vůni doplňují tóny bergamotu, růže nebo mé ne příliš oblíbené pačuli, která má nasládlou dřevitou vůni.

Při detailnějším prozkoumání balení jsem odhalila dvě velká pozitiva.

1. Braillovo písmo na boku balení.


2. Recyklovatelné balení.



V tiskové zprávě jsem si pročítala složení ostatních vůní v kolekci, musím říct, že všechny stojí za zkoušku...




JASMÍN z Grasse a Egypta & BERGAMOT z Itálie - květinová vůně



ZELENÝ ČAJ z Japonska  & HOŘKÝ POMERANČ z Tunisu - svěží unisexová vůně



VANILKA z Madagaskaru & NARCIS z Francie - orientální vůně

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Vůně je příjemně ovocně nasládlá a ne levně "bonbónová". Navíc je díky magnólii i trochu zvláštní, pořád si k ní musím čichat. Líbí se mi myšlenka kolekce, která jednoduše spojuje různé ingredience a každý si tak může vybrat. A eco-friendly obal si mě doslova získal...
Škoda jen, že vůně jsou v provedení EDT, které tolik nevydrží, ale jelikož se uvádí právě teď (29.4.2013), tak na jaro/léto to úplně stačí. Velikost balení jen 75 ml za cenu 1 290,-. Ke každé vůni je navíc i tělová řada.

neděle 21. dubna 2013

Objevení zapomenutého Guerlainu

Jelikož je dnes takový krásný den, není nic lepšího než si doma trochu poklidit. Já jsem při úklidu našla parfém, který jsem dostala od svého milého, ale jelikož mi bylo líto ho používat, tak jsem si ho zašupšala do skříně a tak nějak jsem na něj zapomněla. O to větší radost z něj mám teď!





Před dvěma lety jsem k vánocům dostala svůj oblíbený parfém Idylle od Guerlain, tentokrát ale v limitované edici Cristal, ve které bylo vyrobeno jen 700 ks, já mám číslo 317.


Vůně je v podstatě stejná, rozdíl je pouze v balení. Flakon je ozdoben Swarovski kamínkem a uložen do velké krabice.


Velikost flakonu je 50 ml EDP.
Ani nevíte, jakou mám radost, že jsem ho objevila. Alespoň mám novou jarní vůni s bulharskou růží, liliemi, pivoňkami a mým oblíbeným jasmínem.

A jaká je vaše oblíbená vůně?

neděle 14. dubna 2013

Žehlím

Začátkem tohoto roku jsem se zúčastnila představení nové kolekce Wella ve Wella studiu, kde mi šikovné kadeřnické pohyby krásně navlnily vlasy.

Protože jsem se pro to nadchla, chvíli na to jsem od svého muže dostala žehličku na vlasy. První pokus dopadl tragicky a tak žehlička dva měsíce ležela v šupleti. Teď už ale začíná jaro a já nutně potřebuji oživit své vlasy.


Žehlička, kterou jsem dostala je Eta Colorino, taková puntíkatá záležitost.



Žehličku používám hlavně na vlny, protože jinak mám vlasy poměrně rovné, takže jsem ráda, že má úzkou plochu, se kterou se snadno vlní. V balení byly ještě dvě sponečky, které jsem ale někam zašupšala a tak je nemám :( No a termo obal je snad samozřejmostí každé žehličky.

Zprvu jsem si vlasy vlnila bez nějakého ochranného přípravu, ale po krátkém čase se mi kvalita vlasů viditelně zhoršila a tak jsem zainvestovala do ochranného spreje Toni&Guy Prep Heat Protection Mist, který je chrání při tepelném stylingu až do 230 stupňů.


Stačí jen rovnoměrně nasprejovat a pročesat. Žehlička pak vlasy nespálí a i snadněji klouže.

Protože si vlasy nevlním každý den, tak doufám, že balení 150 ml za nějakých 300,- mi chvíli vydrží.

Praktické je i "uzamykání" spreje, kdy u pumpičky je takový přepínací zobáček.


Ještě teda musím dopilovat trochu techniku vlnění a pak bude i foto!


Jaké jsou vaše tipy a triky na snadné vlnění?

úterý 9. dubna 2013

Poděkování a návrh na giveaway....

Milé čtenářky,

poslední dobou jsem se vám nevěnovala tolik, co byste si zasloužily :( a můj beauty life šel do háje (nemám ani nalakované nehty!) Dobrá zpráva ale je, že už mám dopsanou diplomku! Všem, které jste mi pomohly s dotazníkovým šetřením děkuji!

A jako odměnu jsem se rozhodla uspořádat pro vás giveaway.... Co vy na to? Je něco speciálního o co byste chtěly "hrát"?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...